Sıkça Sorulan Sorular
  • Okulunuza nasıl kayıt yaptırabilirim?

    Buraya tıklayarak kayıt bilgilerine ulaşabilirsiniz.

  • Okulunuzda fiyat politikası nasıldır?

    Okulumuz kendi mülkiyetimizde bir kurum olup, bu durum fiyatlara da yansıtılmaktadır.

  • Okulunuzda bursluluk durumu nedir?

    Bursluluk durumu okul üst yönetimince belirlenen kriterler ışığında yapılmaktadır. Başarı durumuna göre kontenjan dahilinde çeşitli dilimlerde burslar verilmektedir.

  • Yabancı dil eğitiminiz nasıldır?

    Anaokulundan itibaren ILP sistemi uygulanmaktadır. Bu sistem öğrencilerin yaşayarak yabancı dil öğrenmelerini sağlar. İlkokulumuzda haftada 11 saat İngilizce eğitimi, 3. sınıftan itibaren ikinci dil olarak seçmeli Almanca ve İspanyolca eğitimi verilir. Öğrencilerimiz tercih ettikleri ikinci yabancı dilde eğitimlerine devam ederler. Ortaokulda 5. sınıfta haftada 22 saat İngilizce ve 3 saat Almanca dil eğitimi verilir. Anadolu Lisemizde haftada 8 saat İngilizce, 2 saat Almanca eğitimi verilir. Tüm gruplarımız yıl sonunda uluslar arası geçerliliği olan CAMBRIDGE ESOL sınavlarına katılır ve  sertifika almaya hak kazanır.

  • Yabancı dil eğitiminde kur sistemi var mıdır?

    Her yıl sene başında yapılan bir sınav ile ortaokul ve lisemizde yabacı dil dersinde öğrencilerimiz kendi seviyelerine uygun olan kurda eğitimlerini alırlar. Okulumuza nakil olarak gelen her öğrenci yabancı dil sınavına alınır ve uygun olan kurda eğitimine devam eder.

  • Spor etkinlikleriniz nelerdir?

    Okulumuzda bir adet kapalı spor salonu, bir adet kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır. Öğrencilerimiz anaokulundan itibaren yüzme derslerine başlarlar. Profesyonel eğitimcilerimiz eşliğinde program yürütülür. Ayrıca basketbol, hentbol, futbol, voleybol, eskrim, masa tenisi, tenis gibi spor faaliyetleri de uygulanır. Tüm branşlarda yarışmalara katılarak alınan eğitim sergilenir.

  • Akademik ek çalışma imkanlarınız nelerdir?

    Öğrencilerimiz hafta içi ve hafta sonu gerçekleştirilen DERSHANE PROGRAMI ile sınavlara hazırlanırlar. Dershane programımız ek kaynak ve deneme sınavı çalışmaları ile desteklenir. Ayrıca yapılan Konu Tarama Testleri sonucunda eksik oldukları derslerden ve konulardan etütlere alınır. Ortaokul ve Anadolu lisemizde sene başında liste halinde velilerimize ve öğrencilerimize etüt gün ve saatleri dağıtılır. Öğrencilerimiz belirtilen gün ve saatte öğretmenlerinden takviye alabilir.

  • Ek kaynak kullanımı var mıdır?

    Tüm sınıflarımızda Milli Eğitim Bakanlığının yayınlarını yanı sıra ek kaynaklarda kullanılır. Ödevler ve sınavlara hazırlık bu kaynaklardan sağlanır.

  • Sınıf mevcutlarınız nedir?

    Anaokulunda en fazla 20, ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisemizde en fazla 24 kişilik sınıflarda eğitim verilir.

  • Sanatsal faaliyetleriniz var mıdır?

    Okulumuzda 450 ve 85 kişilik 2 adet konferans salonu bulanmaktadır. Öğrencilerimiz her türlü tiyatro, gösteri, konser gibi çalışmalarını buralarda sürdürmektedir. Ayrıca resim, müzik gibi branşlarda yıl boyu yapılan çalışmalar yıl sonunda velilere ve öğretmenlere sunulur.

  • TEOG hazırlıkları nasıl gerçekleştirilir?

    Ortaokulumuzda sbs hazırlığı 5. sınıftan itibaren başlar. Matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinin haftalık ders saat sayısı arttırılmıştır. Böylelikle ek kaynak çözümleri ve laboratuarlarda deney yapmak için fazladan zaman yaratılmış olur. Ayrıca tüm Türkiye genelinde deneme sınavlarına girerek yapılan çalışmaların sonuçları ölçülür.

  • Üniversiteye hazırlanma nasıl gerçekleştirilir?

    Okulumuzda sınavlara hazırlık 9. sınıftan itibaren başlar. Öğrencilerimize 9. sınıfın hemen başında “hazır bulunuşluk ve temel matematik bilgisi” sınavı uygulanır. Bu sınavın sonuçlarına göre eksiklikler tespit edilir ve etüt programı uygulanır. Yılda 6 adet Türkiye geneli deneme sınavı uygulanır. Ek kaynak çalışmaları yapılarak sınava hazırlanılır. Her yıl yapılan kariyer günleri ile profesyonel insanlar okulumuza çağrılır. Meslek tanıtımları yapılır. Hafta içi ve hafta sonu DERSHANE HAZIRLIK programı uygulanır. Yıllık Dershane programı yaklaşık olarak 9. sınıflarda 170 saat, 10. sınıflarda 400 saat, 11. sınıflarda 600 saattir.

  • Ödev takip ve veli iletişimi nasıl sağlanır?

    Ortaokuldan itibaren her öğrencinin danışman öğretmeni vardır. Okuldaki her türlü iletişim danışman öğretmen vasıtası ile sağlanır. Ayrıca okulumuzun internet üzerinde verdiği bir hizmette bulunmaktadır. FLORYAKOLEJİ K12 SİSTEMİ her öğrenciye ve veliye ayrı ayrı şifre vererek her bilginin bilgisayar ortamında takibinin yapılmasını sağlar. Veli bu şifre ile dilediği yerden öğrencinin not bilgileri, devamsızlık bilgileri ve ödev bilgilerine ulaşabilir. Ödevin ne zaman verildiği, ne zamana istendiği, öğrencinin bu ödevi yapıp yapmadığı bu sistem üzerinden takip edilebilir.

  • Okula ait kılık kıyafet var mıdır?

    Okulumuz velilerimize yapılan anket sonucunda \%98,7 oranında “okul kılık kıyafetinin” olmasını kabul etmiştir. Kıyafetler okulumuz kıyafet bölümünden temin edilmektedir.

  • Yemek durumu nasıldır?

    Okulumuzda anaokulunda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam kahvaltısı verilmektedir. 1,2 ve 3. sınıflarımızın öğle yemeği masalara hazırlanmakta ve öğretmenleri eşliğinde yemek yenmektedir. Ortaokul ve lisemizde okul açıldığı hafta yemekhane ilk hafta ücretsiz olarak herkese açılır. Yemekhanede devam etmek isteyen öğrencilerimiz kayıtlarını yaptırır. Diğer öğrencilerimiz okulumuzun kafeteryasından yararlanır.

  • Her bölgeye servis var mıdır?

    Okulumuz servis şirketi her öğrenciyi en fazla 40 dakika sürede okula ulaştırmayı hedefleyerek her bölgeye servis koymaktadır. Servis ücretleri belediyenin açıkladığı fiyatlar üzerinden belirlenir.